ГоловнаСуспільствоЖиття

Українців з Непалу евакуюють чартерним рейсом

Прибуття літака до Катманду заплановано на ранок 5 травня

Українців з Непалу евакуюють чартерним рейсом
Фото: mil.gov.ua

За українцями в Непал для евакуації, де раніше стався масштабний землетрус, вилетить інший літак.

Про це передає 5 канал з посиланням на в.о. глави ДСНС Зоряна Шкіряка.

За його словами, чартерний рейс однієї із приватних авіакомпаній вилетить зі Стамбула (Туреччина), орієнтовно прибуття літака в Катманду заплановано на ранок 5 травня.

"Цим літаком полетять усі Українці, які зараз перебувають у Непалі. За останніми даними це близько 70-80 українських громадян України і близько 20 громадян інших держав", - зазначив Шкіряк

Українців, які опинилися у важкій ситуації, співробітники Міністерства закордонних справ розселяють у готелях. Тим часом деякі громадяни України вирушають на батьківщину самі, своїм коштом.

Також Шкіряк зазначив, що військово-транспортний літак Міноборони Іл-76, яким мали вивезти людей, досі не готовий вилітати.

Нагадаємо, сьогодні український Іл-76 не вилетів з Делі у Катманду для евакуації українців, оскільки запчастини, які передали з України, не підійшли для літака. Пізніше в Міноборони України повідомили, що в аеропорту Делі завершується підготовка Іл-76 до евакуації. За даними МЗС, у списках на повернення в Україну з Непалу наразі вказано близько 70 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram