ГоловнаСуспільствоЖиття

Заступник Чубарова оголосив голодування в кримському СІЗО

У такий спосіб Чийгоз висловив свій протест проти переведення в карцер

Заступник Чубарова оголосив голодування в кримському СІЗО
Ахтем Чийгоз возле здания телеканала АTR во время обыска последнего российским ОМОНом
Фото: an-crimea.ru

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, якого утримують у сімферопольському СІЗО, оголосив голодування після того, як його перевели в карцер.

Про це повідомляють "Крым. Реалии".

"Як щойно повідомила дружина Ахтема Чийгоза Ельміра Аблялімова, без будь-якої постанови Ахтема Чийгоза, що перебуває в сімферопольському СІЗО, перевели в карцер, у відповідь на що він оголосив голодування. "Справа 26 лютого" набирає обертів, людей, уже притягнутих до відповідальності за "участь у масових заворушеннях", змушують давати свідчення проти Ахтема Чийгоза, пропонуючи в обмін на свободу дати неправдиві свідчення про його роль як організатора масових заворушень під стінами Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року. Якщо раніше охочих не було, то сьогодні 1-2 "свідки" знайшлися", - заявив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов. Тоді внаслідок сутичок двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

У рамах її розслідування "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях" 29 січня цього року було затримано заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім його продовжили до 19 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram