ГоловнаСуспільствоЖиття

На Осокорках знову встановили паркан навколо скандальної забудови, почалася бійка (додано фото)

Міліція затримала шістьох осіб, десятки постраждали

У Києві навколо скандальної забудови біля метро "Осокорки", де планують побудувати новий торгово-розважальний центр Le Boulevard, знову встановили паркан.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, місцеві жителі, які протестують проти незаконного будівництва, зібралися біля паркану і збираються в черговий раз повалити його.

На місце прибули співробітники міліції. Крім правоохоронців, незаконне будівництво охороняють так звані "тітушки". Молоді люди одягнені в чорну форму і камуфляж, на руках у них - білі пов'язки. Вони оточили паркан за периметром і не дають активістам підійти до нього.

На сусідній заправці стоїть близько восьми автобусів з міліціонерами, які поки що не втручаються в ситуацію. Перехожі висловлюють невдоволення тим, що відбувається, і звертаються до представників МВС з проханнями припинити свавілля, але ті відвертаються і відходять убік. Міліція каже, що вони не знають, хто ці люди в камуфляжі, і що вони тут роблять.

Оновлено о 20:10. Кореспондент LB.ua з місця подій повідомляє, що "тітушки" в камуфляжі і зі щитами з написом "Міліція" б'ють людей, лежачих б'ють ногами, б'ють медиків і журналістів, які виконують свої професійні обов'язки. У хід пішов сльозогінний газ і каміння, також "тітушки" використовують ракетниці та вибухові пакети.

Оновлено о 21:14. Міліція повідомляє про шістьох затриманих. За словами правоохоронців, ще 40 осіб планують затримати після встановлення особи. Мітингувальники перекрили дорогу. Вимагають відпустити затриманих.

ЗМІ повідомляють про десятки постраждалих у сутичках. Кількох людей забрала "швидка".

Оновлено 20 травня о 00:23. Протестувальники проти забудови біля метро "Осокорки" розблокували рух на проспекті Бажана в Києві. Перед цим мітингувальників повідомили, що міліція відпустила всіх затриманих активістів, повідомляють "Українські новини"....

Нагадаємо, сутички на будмайданчику на Осокорках тривають із листопада 2014 року.

Раніше забудовник повідомив, що погодив із місцевими жителями всі спірні питання. Активісти спростовують цю інформацію, стверджуючи, що з ними нічого не обговорювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram