ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін заборонив відключати від електроенергії телевізійні вежі

Ініціатива йшла від Міністерства інформполітики

Кабмін заборонив відключати від електроенергії телевізійні вежі

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав учора, 25 травня, постанову, що забороняє відключення від електроенергії телевізійних веж на території Донбасу.

Про це йдеться на сайті Міністерства інформаційної політики.

Відповідну постанову ініціювало міністерство, і, як повідомляється, вона є черговим кроком МІП в рамках програми забезпечення інформаційної безпеки України.

"Відключення від електропостачання телевізійних веж - це таке ж сприяння терористичним організаціям, як і постачання вогнепальної зброї сепаратистам з боку Росії. Будь-який з чиновників, хто спробує перекрити український інформаційний кисень, мусить нести відповідальність за посягання на суверенітет України. Це державна зрада!" - прокоментував ініціативу міністр Юрій Стець.

За його словами, факти відключення енергопостачання регіональним філіям Концерну РРТ, і, як наслідок, припинення трансляції програм телебачення, радіомовлення та цифрових потоків по всій території України виявили за результатами спеціальної перевірки Комісією з питань стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення.

"Відсутність доступу до інформації в країні, яка переживає військову агресію, становить загрозу безпеці її громадян, бути агресором неправдивої інформації в умовах відсутності у загальному доступі інформації, яку надає держава та українські ЗМІ, може призвести до штучного підбурювання суспільства через інформаційно-психологічні спецоперації, які ми щодня бачимо в російському інформаційному просторі", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у лютому концерн РРТ почав трансляцію українського телеканалу в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram