ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська влада визначила 11 придатних для купання пляжів

У КМДА не рекомендують купатися у 34 озерах і ставках столиці

Київська влада визначила 11 придатних для купання пляжів
Фото: Макс Левин

Київська міська державна адміністрація схвалила 11 об'єктів для відпочинку на воді.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, підписаному мером Києва Віталієм Кличком, повідомляє офіційний сайт КМДА.

Зокрема, купатися офіційно дозволено в 11 місцях: на р. Дніпро у парку Дружби народів (місце Чорторий), ставку на р. Горенка в Оболонському районі, озеро Вербне (вул. Приозерна), р. Десенка біля острова Долобецький (пляж "Молодіжний"), р. Дніпро біля острова Венеційський (пляжі "Дитячий" і "Золотий"), озері Райдуга (вул. Райдужна), озері Тельбін (вул. Березняківська), р. Дніпро біля острова Венеційський ("Передмостова Слобідка" і "Венеція"), р. Дніпро біля острова Труханів ("Центральний").

Ще в 14 місцях можна відпочивати, але не купатися: на затоці Галерний (вул. Набережно-Корчуватська, "Галерна"), біля острова Жуків ("Дніпровська рив'єра"), у східній частині острова Жуків (Берегова смуга південніше від затоки Старий), у затоці р. Десенка (урочища Вербняки і Моложі), на Осокорках біля Південного моста, у затоці Собаче гирло (вул. Прирічна), на озері Редькине (вул. Богатирська), у затоці Наталка (вул. Прирічна), р. Дніпро на вул. Дніпровська набережна ("Березняки"), р. Десенка (Довбичка, Труханів острів), на озері Лісове (ДВРЗ), на Русанівській протоці (Русанівська коса і Горбачиха), ставку №14 на р. Нивки (вул. Верховинна).

Також визначено 34 водні об'єкти, де купатися не рекомендують з різних причин, в тому числі - невідповідність санітарним нормам, небезпечний рельєф дна, недостатній водообмін, зона промислового підприємства, місце випасу худоби тощо.

Нагадаємо, раніше столична влада пообіцяла обладнати велосипедну доріжку на Троєщину довжиною у 22 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram