ГоловнаСуспільствоЖиття

Озеро з каченятами на Позняках у Києві забудовувати не будуть

Навколо водойми зняли паркан - забудовник злякався протестів

Будівельний паркан навколо майданчика на перехресті вулиць Здолбунівської і проспекту Григоренка у Києві демонтовано. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

За інформацією депутатів Київради, будівництво припинили у зв'язку з відсутністю всіх необхідних дозвільних документів для ведення робіт і активних протестів місцевих жителів.

"Паркан прибрали, бо бояться, що його просто зламають", - прокоментував LB.ua депутат Київради Василь Гацько.

Нагадаємо, LB.ua писав про те, що будівництво, розпочали в розпал періоду гніздування диких птахів, які живуть на водоймі, занапастить їхнє потомство. Завдяки резонансу у ЗМІ, керівництво компанії-забудовника ділянки КП "Житлоінвестбуд-УКБ" обіцяло призупинити засипання озера на півтора місяці - до кінця періоду гніздування птахів.

Разом з тим, ситуація зі скандальною забудовою викликала протест серед місцевих жителів: забудовник розпочав роботи, ще не забезпечивши майданчик паспортом об'єкта; було проведено громадські слухання; роботи велися вночі, заважаючи жителям сусідніх будинків; ніяк не вирішили питання з відселенням або компенсаціями жителям приватного сектору, будинки яких почало підтоплювати через засипання водойми. За тиждень на скандальному будівництві відбулися кілька акцій протесту.

У підсумку будівництво "поставили на паузу" - до досягнення компромісу з громадськістю та оформлення всіх необхідних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram