ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко не підвищуватиме квартплату киянам

Столична влада зажадала від монополістів обґрунтувати різке зростання тарифів на теплопостачання, електроенергію та газ

Кличко не  підвищуватиме квартплату киянам
Архивное фото
Фото: Андрей Межерицкий

Київська влада не має наміру підвищувати квартплату мешканцям столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі "Радіо Свобода", передає "Укрінформ".

"У квартплату входить обслуговування ліфтів, вивезення сміття, утримання прибудинкових територій. Розуміючи дуже велике навантаження на соціально незахищені верстви населення, цей тариф ми не піднімали і піднімати не будемо. Це єдиний тариф, на який ми маємо вплив", - сказав, зокрема, Кличко.

За його словами, столична влада звернулася до монополістів з вимогою обґрунтувати стрімке зростання тарифів на теплопостачання, електроенергію і газ: "Більше того, ми звернулися до міжнародних аудиторів з тим, щоб перевірити доцільність підвищення цих тарифів. Ми будемо відстоювати інтереси незахищених верств населення".

Кличко також зазначив, що звернувся до "Київхліба" з проханням знизити і тримати ціну на соціальний хліб на одному рівні після того, як компанія значно підвищила ціну на свою продукцію.

"Ми розуміємо, що це дуже важливо - захистити незахищені верстви населення, людей, які не живуть, а, будемо відверто говорити, виживають з цими цінами, які зараз у Києві. Ми робимо все для того, щоб захистити цих людей", - запевнив мер.

Нагадаємо, раніше Нацкомісія виключила зниження комунальних тарифів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram