ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко випив воду з-під крана

На Оболоні впровадили нову технологію знезараження.

Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко в середу на Оболоні проінспектував впровадження проекту "Питна вода з-під крана".

Як повідомляє прес-служба політика, мер на станції "Оболонь-2", яка забезпечує водою 20% мешканців Оболоні, випив склянку води з-під крана, очищеної за новою технологією, і зазначив, що вона нічим не відрізняється від бутильованої.

Програма впровадження питної води в Оболонському, Деснянському та Голосіївському районах столиці розрахована на два роки. Надалі проект поширять на всі райони Києва. Впровадження нової технології не призведе до подорожчання води. Роботи виконують коштом інвестиційної програми.

У 2015 році на водопровідній насосній станції "Оболонь-2" реконструювали вузол знезараження води. На станції прибрали хлорне господарство та впровадили сучасну технологію: знезараження води відбувається сумішшю оксидантів REDOlyt. Суть процесу: розчин харчової солі за допомогою мембранного електролізера розщеплюється - утворюється суміш оксидантів. Оксиданти транспортуються через водний розчин, утворюючи REDOlyt. Це безпечний розчин для дезінфекції води: він знищує бактерії, віруси, мікроорганізми і грибки. REDOlyt є безпечною речовиною з високим ефектом знезараження. Його використання забезпечує більшу екологічність знезараження води і зменшує ризики виникнення аварійних ситуацій, пов'язаних з хлором.

Варто зазначити, що в іншому широко рекламованому проекті Кличка - ремонті паркану біля Ботсаду - кияни вже виявили недоробки.

Фото: facebook.com/alekseymas

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram