ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко не проти гей-параду, але сам на нього не піде

Президент не бачить підстав для перешкоджання проведенню Маршу рівності

Порошенко не проти гей-параду, але сам на нього не піде
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко спокійно ставиться до проведення в Києві Маршу рівності, але сам на нього не піде.

Про це президент заявив під час великої прес-конференції в Києві.

Президент розповів, що ставиться до гей-параду як християнин, як президент-європеєць. "Я вважаю, що це абсолютно поєднувані поняття", - сказав Порошенко. При цьому він з посмішкою зазначив, що не буде брати участі в ньому.

За словами президента, немає підстав перешкоджати проведенню параду, і правоохоронці зможуть гарантувати безпеку його проведення.

"Але я не бачу ніяких підстав, щоб йому перешкоджали. Це конституційне право кожного громадянина. У мене є свої християнські цінності, на яких виховувався я, виховуються мої діти. Але я не поділяю обурення тих чи інших політичних сил, які просто хочуть собі на цьому зробити піар. Це не справа для піару", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Дмитро Ярош заявив, що "Правий сектор" збирається зірвати Марш рівності, який заплановано на 6 червня. При цьому він описав гомосексуалістів як "хитрих і агресивних грішників-марксистів". Мер Києва Віталій Кличко на своєму сайті також закликав ЛГБТ-спільноту не проводити марш цього року, щоб не нагнітати ситуацію в місті.

Зазначимо, що представники ЛГБТ-спільноти чотири рази намагалися провести в Києві Марш рівності, але тільки одна спроба - 2013 року - увінчалася успіхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram