ГоловнаСуспільствоЖиття

Звільнений з полону бойовиків військовий розповів про тортури

Роман Мащенко розповів про три дні знущань з нього

Звільнений з полону бойовиків військовий розповів про тортури

У Краматорську боєць 28-ї механізованої бригади, який під час бойових дій в Мар'їнці 3 червня потрапив у полон до бойовиків, заявив, що розповів неправду пропагандистським російським ЗМІ через загрозу для життя.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

«Інформація, озвучена мною на камери пропагандистських російських журналістів у Донецьку, була виголошена під загрозою смерті. Після двох допитів, побиття, погрози на адресу моєї родини, прикладеного пістолета до скроні я сказав те, що вони хотіли...» - повідомив військовослужбовець, якого вчора вдалося обміняти на тіла трьох бойовиків так званої ДНР».

Резонанс спровокувала прес-конференція в Донецьку, на якій Роман Мащенко перед представниками російських ЗМІ заявив, що нібито підрозділи Збройних Сил України грубо порушили Мінські угоди і пішли в наступ на позиції бойовиків «ДНР». Російська телеаудиторія почула і про нібито великі втрати української сторони, і низький бойовий дух нашої армії.

На прес-конференції Роман розповів про три дні знущань, що бойовики заздалегідь озвучили його слова і вони не відображають реальної картини подій під Мар'їнкою. Журналісти в Донецьку йому ставили заздалегідь заготовлені питання й отримували на них відповіді, які повністю повторювали брехня російських медіа, що були підготовлені ідеологами і пропагандистами так званої «ДНР».

Також, під час прес-конференції в Краматорську журналісти звернули увагу на добре помітні зовні наслідки фізичного та психологічного тиску на Романа Мащенка з боку бойовиків «ДНР», повідомляє прес-центр АТО.

Раніше УНІАН повідомляв, що поранений і захоплений у полон терористами "ДНР" 3-4 червня під Мар'їнкою Донецької області військовослужбовець 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних Сил України Роман Марченко під тортурами був змушений зробити низку неправдивих заяв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram