ГоловнаСуспільствоЖиття

Держспецзв'язку розкритикувала рішення Москаля відключити луганські телевежі

Служба запевняє, що працівники телевеж бережуть їх до встановлення української влади

Держспецзв'язку розкритикувала рішення Москаля відключити луганські телевежі
Архив

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що виведення з ладу або відключення від енергопостачання об'єктів Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення у Луганській області призведе до негативних наслідків.

"По-перше, з огляду на структуру мережі, виведення з ладу або відключення від енергопостачання деяких об'єктів КРРТ, розташованих на тимчасово неконтрольованій території, призведе до суттєвого скорочення території мовлення українських телевізійних каналів та радіостанцій на всій території Луганської області", - нарікає служба.

"По-друге, об'єкти КРРТ забезпечують роботу мобільних операторів та інтернет-провайдерів, завдяки чому зберігається можливість незалежного інформування місцевого населення про сучасні події, а також підтримується зв'язок із підконтрольними територіями. У разі їхнього знеструмлення зона покриття цих операторів і провайдерів суттєво скоротиться", - додали у Держспецзв'язку.

"По-третє, на виконання рішення уряду, юридичні особи та персонал Луганської та Донецької філій КРРТ переміщено на контрольовану територію. На тимчасово неконтрольованій території залишається кілька десятків працівників. Основним їхнім завданням є саме збереження обладнання у робочому стані для можливості його використання після відновлення контролю над територією. Зазначимо, що відновлення і розвиток нової телекомунікаційної та мовної інфраструктури потребують значних державних коштів", - підсумували чиновники.

Нагадаємо, 10 червня керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження про відключення від енергопостачання головних об'єктів Луганської філії КРРТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram