ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму розпочався новий виток допитів у "справі 26 лютого"

Ще шістьох осіб уперше викликали на допити

У Криму розпочався новий виток допитів у "справі 26 лютого"
Ильми Умеров
Фото: forbes.ru

У Криму новий виток допитів у "справі 26 лютого" - з Бахчисарая викликали на допит до Слідчого комітету, щонайменше, шість кримських татар.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

"26 лютого триває. Як мінімум, шістьох осіб уперше викликали сьогодні на допити до слідчого комітету з Бахчисарая", - написав Умеров.

Нагадаємо, у "справі 26 лютого" у Криму було заарештовано чотирьох людей, двох з яких утримують у СІЗО м. Сімферополь. Алі Асанову, заарештованому 15 квітня, продовжили арешт ще на два місяці. За "участь у масових заворушеннях" йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу,заарештованому в січні 2015 року, закидають "організацію та участь у масових заворушеннях". 15 травня на черговому засіданні суду йому продовжили термін захід у вигляді утримання під вартою до 29 липня 2015 року.

26 лютого 2014 року напередодні введення російських військ в АРК, біля стін кримського парламенту відбувся багатотисячний мітинг, на який з гаслами неподільної України вийшли кримські татари. Їм протистояли прихильники "Русского единства". У результаті зіткнень загинули дві людини і травмовано 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram