ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники не пустили до Криму 140 дітей без необхідних документів

Дітей з одним свідоцтвом про народження відправляють назад

Прикордонники не пустили до Криму 140 дітей без необхідних документів
Фото: inforesist.org

Після того, як набув чинності новий порядок перетину адміністративного кордону з Кримом, українські прикордонники не пропустили до Криму 140 дітей.

Про це повідомив помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби Андрій Базан, передають "Крым.Реалии".

За словами Базана, прикордонники не пропускають дітей без закордонного паспорта - "проїзного документа дитини". Документ на вигляд як синя книжечка і фактично є тим же свідоцтвом про народження, але з фотографією.

"У всіх контрольних пунктах в'їзду-виїзду пропущено 3067 дітей, не пропущено - 140 дітей. Дітей не пропустили тому, що не було цих двох документів - або закордонного паспорта, або проїзного документа дитини, - пояснив він. - Дітей з одним свідоцтвом про народження доводиться повертати назад в Україну - виготовляти новий документ".

Нагадаємо, після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично - справжній кордон. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. До теперішнього часу на так званому "кордоні" Криму з материковою Україною функціонує три пропускні прикордонні пункти: "Перекоп", "Армянськ" і "Джанкой", останні два в Росії називають міжнародними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram