ГоловнаСуспільствоЖиття

Під КМДА активісти протестували відразу проти п'яти забудов

Кияни розраховують на допомогу мерії

Сьогодні вранці під КМДА відбувся мітинг проти п'яти забудов. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

В акції брали участь близько 30 осіб. Вони протестували проти таких забудов: будівництва на території спорткомплексу НАУ (проспект Космонавта Комарова, 1); житлового комплексу біля Інституту ядерних досліджень (проспект Науки, 42/1); ЖК "Сонячна Рів'єра" біля берегової лінії Дніпра (вулиця Микільсько-Слобідська, 1); будівництва біля аварійного будинку в Голосіївському районі (Голосіївський проспект, 46/1); будівництва на місці приватних гаражів на Русанівці (вулиця Марини Раскової, 52, 52-А).

- Наша історія почалася в жовтні 2013 року, коли на землі, що належить Дитячому будинку творчості для дітей Солом'янського району, компанія "Укрбуд" почала споруджувати будинок. І після цього ми тримали руку на пульсі на випадок, якщо почнеться ще якесь будівництво. Як тільки почалися бурові роботи на стадіоні (докладніше про це читайте в тексті: "Відрадний: кияни намагаються врятувати зелену зону та стадіон"), ми відразу активізувалися і ведемо роботу проти цієї забудови, яку ми вважаємо незаконною. У НАУ відмовилися з нами розмовляти, - розповідає активіст Валерій Панчук.

На проспекті Науки, 42/1 та сама компанія "Укрбуд" планує побудувати висотний будинок з паркінгом. Проблема в тому, що на місці передбачуваного будівництва пролягає резервна система водопостачання Інституту ядерних досліджень.

- Поки що нічого не будується, слава Богу. Багато депутатів, активісти зацікавилися нашою проблемою. Зокрема, Борислав Береза приходить до нас, допомагає. Привів навіть двох охоронців на наш ділянку, щоб не допустити будівництва, - каже активістка Валентина Коцюба.

Противники ще одного будівництва в Голосієвому, мешканці будинку за адресою Голосіївський проспект, 46/1, у своїх бідах звинувачують безпосередньо партію "Удар".

- Забудовник - компанія "Геос Девелопмент", її директор - депутат Київради від партії "Удар" Микола Негрич. Будівництво почалася в лютому. Вирубали всі дерева, а це була єдина зелена зона в окрузі. Наш будинок в аварійному стані, він давним-давно потребує ремонту. Через будівництво він може впасти в будь-який момент, а вони все одно будують, - розповідає активістка Олександра Щеглова.

 Активісти злощасної "Микільської Слобідки" теж були на мітингу.

- У нас як будувалося, так і будується, - розповідає Інга Гордієнко, - Ми вже зверталися до Кличка, просили допомогти. Він обіцяє щось зробити, а в результаті нічого не відбувається. Зараз активно йде судовий процес. Ми, звичайно, сподіваємося, що він дасть якісь позитивні результати. Але ця надія дуже слабка, ці суди то переносяться, то скасовуються. Складається враження, що спеціально затягують процес. А тим часом будівництво триває. Сьогодні ось всю ніч бетономішалки їздили.

Про те, що буде будова за адресою Марини Раскової, 52, місцеві жителі дізналися буквально днями.

- Там розташований гаражний кооператив. Його збираються зносити і на його місці щось будувати. Ми ще нічого не встигли збагнути, якщо чесно. З нами ніхто не говорив, нічого не обговорював. Ось, буквально днями нас поставили до відома, що забудовник "Stolitsa Group" буде зносити наші гаражі і розгортати там якусь будову. Будемо звертатися в суди, це приватна власність. Яке вони мають право? - каже Сергій Дамаскін.

Нагадаємо, нещодавно в Києві на вулиці Барюса, 28а найняті забудовником "тітушки" побили захисників дитячого садка №84.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram