ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА розпочинає боротьбу з продажем пива в кіосках

Насамперед війну оголошено нічним "наливайкам"

КМДА розпочинає боротьбу з продажем пива в кіосках
Фото: tsn.ua

Київська міськадміністрація розпочинає боротьбу з продажем алкоголю і пива в кіосках, які не мають на це ліцензії.

"Принципово починаємо боротися з продажем алкоголю і тепер уже пива в МАФах Києва. Нагадаю, з 1 липня пиво вважається алкогольним напоєм для його продажу тепер необхідно мати ліцензію. Так само заборонено рішенням Київради торгувати алкогольними напоями в МАФах після 22.00", - написав директор департаменту міського благоустрою та збереження навколишнього середовища КМДА Дмитро Білоцерківець.

За його даними, мають дозвільні документи на продаж алкоголю лише кілька сотень МАФів у Києві. При цьому вони зобов'язані не продавати алкоголь з 22.00.

"Вчора особисто зафіксував на Оболоні кілька "наливайок", які продають алкоголь і у яких була оплата пайової участі до бюджету столиці, склали акт і подали документи на анулювання, після цього ці мафи демонтують. Першим етапом поборемо нічні "наливайки", другим - продаж алкоголю і вдень", - додав Білоцерківець.

Нагадаємо, згідно з ухваленими у грудні минулого року змінами до Податкового кодексу, з 1 липня пиво прирівнюється до алкоголю і для його виробництва вводиться низка додаткових контрольних норм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram