ГоловнаСуспільствоЖиття

На святкування Дня металурга в Маріуполі вийшли 35 тис. осіб

У прифронтовому місті відбулися масові гуляння

Понад 35 тис. жителів Маріуполя в неділю, 19 липня, відвідали святкові заходи, організовані групою Метінвест з нагоди Дня металурга. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

Фото: rbc.ua

Повідомляється, що напередодні професійного свята металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь" подарували місту п'ять дитячих майданчиків і реконструювали алею.

У ДК Металургів провели збори понад 700 представників старшого покоління металургів, на якому були присутні керівники групи Метінвест, діячі культури, громадські діячі та міський голова.

"Метінвест - велика і сильна команда, яка долає будь-які труднощі. Сьогодні ми продовжуємо розвиватися, модернізуємо виробництво, вкладаємо в екологію, шукаємо нові ринки. Металурги - неймовірно сильні люди, сильні духом", - у свою чергу зазначив генеральний директор групи Метінвест Юрій Риженков.

За словами директора з персоналу та соціальних питань ММК ім. Ілліча Вадима Бойченка, День металурга є головним святом Маріуполя. "Тисячі щасливих облич городян, які прийшли на сімейні фестивалі, естафету поколінь і концерт, кажуть, що правоохоронці зробили свою роботу добре. Сім'ї гуляють містом з дітьми без остраху і насолоджуються урочистостями. Спасибі нашій міліції за посилені заходи безпеки", - зазначив він.

Повідомляється, що на час святкування Дня металурга, охорону громадського порядку забезпечили близько тисячі співробітників міліції і Національної гвардії України. Під час підготовки урочистостей, металурги координували свої дії з органами внутрішніх справ - щоб забезпечити максимальний рівень безпеки жителів.

Начальник ГУМВС України у Донецькій області В'ячеслав Аброськін подякував правоохоронцям за чітку роботу щодо забезпечення безпеки під час масових заходів: "Найкращий доказ того, що мирно жити краще, ніж воювати, - це тисячі маріупольців і гостей міста, які прийшли на святкування Дня металургів. За цей час міліціонери зафіксували велику кількість посмішок дітей і дорослих".

Також 18 липня відбувся фінал футбольного турніру пам'яті Володимира Бойка. Крім того, жителі міста взяли участь у сімейних фестивалях в парку Лепорського, Екстрім-парку та Міському саду. Один із подарунків Метінвесту визнано рекордсменом - лава для відпочивальників довжиною у 54 метри стала найдовшою в Україні, її внесуть у книгу рекордів Гіннесса.

Завершив день концерт за участю зірок українського шоу-бізнесу. Маріупольців і гостей міста привітали Анна Седокова, Гайтана, Еріка, Олександр Кривошапко і Антон Копитін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram