ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС заборонить французьким депутатам в'їзд в Україну за відвідування Криму

Поїздку не узгоджували з українською стороною

МЗС заборонить французьким депутатам в'їзд в Україну за відвідування Криму
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України не схвалює поїздки парламентарів Франції в окупований Росією Крим.

Про це йдеться у заяві МЗС, опублікованій на офіційному сайті відомства.

"У зв'язку з намірами кількох депутатів парламенту Франції відвідати окуповану територію Криму МЗС України звертає увагу на те, що така поїздка не узгоджувалася з українською стороною", - йдеться у заяві.

У МЗС вважають таку поїздку французьких парламентарів "безвідповідальним кроком, проявом їхньої неповаги до державного суверенітету України, свідомим нехтуванням законодавства України та політики Франції та Європейського Союзу з невизнання незаконної окупації Криму".

МЗС закликає всіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію.

"В Україні реагуватимуть на будь-які факти порушення встановленого порядку. До порушників застосують визначені законодавством обмеження, зокрема заборони на в'їзд", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, МЗС Франції попередило парламентарів, що не схвалює візит на анексованний півострів. У свою чергу, один із членів делегації, Поззо ді Борго, заявив, що його візит не означає "визнання анексії Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram