ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Києва перевірили реакцію українців на геїв

Два киянина повторили славнозвісний московський експеримент

У центрі Києва перевірили реакцію українців на геїв
Фото: скриншот видео

Минулого тижня в Інтернеті з'явилося відео, де показано, як жителі Москви реагують на геїв - а саме на хлопців, які гуляють, тримаючись за руки. Ролик зібрав понад 8 млн переглядів. В Україні цей експеримент також викликав великий резонанс і суперечки про те, наскільки інакше поставилися б до такої парі, наприклад, у Києві.

Редакція Bird In Flight вирішила це перевірити, знявши на приховану камеру прогулянку у людних місцях двох хлопців, Зоряна Кіся і Тимура Левчука, які трималися за руки. З'ясувалося, що більшість людей сприймають геїв нейтрально, але в кінцевому підсумку герої ролика натрапили на групу гомофобів, які бризнули їм в очі газом і побили.

"Більшість дотримується нейтральних поглядів, і їм не дуже цікаво. Це доводить, що боротьба триває між двома меншинами. Проблема тільки в тому, що одна меншина надто агресивна. Думаю, правоохоронні органи повинні почати так зване "сафарі" на агресорів, тому що останні дискредитують українців, популяризують насильство, дають своїми діями і заявами чіткий сигнал, що правоохоронна система нічого їм не зробить і агресія залишиться безкарною", - заявив після експерименту Левчук.

"У медицині є такий метод лікування - провокація. Деякі інфекції неможливо вилікувати, поки не змусиш їх проявитися "у всій красі". Саме це зробили хлопці з журналу Bird In Flight, запросивши нас стати героями соціального експерименту. Гомофобія - теж, як на мене, свого роду захворювання. Здорова людина, впевнена у своїй гетеросексуальності, не кидатиметься на гея, як би зухвало той себе не поводив", - додав Кісь.

Нагадаємо, сенатор від Брянської області РФ попросив Роскомнагляд втрутитися в політику соціальної мережі Facebook і заборонити пропаганду одностатевих шлюбів у вигляді картинок-стікерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram