ГоловнаСуспільствоЖиття

Москаль: Більшість закарпатського "Правого сектору" ніяк не пов'язані з АТО

"Це втікачі, непридатні до військової служби особи і бомж", - заявив глава Закарпатської ОДА

Москаль: Більшість закарпатського "Правого сектору" ніяк не пов'язані з АТО
Фото: Макс Левин

З усіх членів закарпатського "Правого сектору" тільки троє певним чином причетні до антитерористичної операції на Донбасі - один служить у Нацгвардії, один підписав контракт зі Збройними силами України, ще один демобілізований, як учасник АТО.

Про це заявив глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"А ось дані про інших. 15 членів ПС, до яких прийшли працівники військкоматів, не виявилося вдома. Хтось на заробітках (найпоширеніший спосіб втечі від служби в АТО). Один відмовився від отримання повістки (складено адмінпротокол), один відверто ухиляється від призову (відкрито кримінальне провадження). Ще один - увага! - веде кочовий спосіб життя, тому на обліку не перебуває. Це звичайний бомж циганської народності з Іршавського району", - написав Москаль.

Також, за його словами, сімох членів обласного ПС зняли з військового обліку, як непридатних до військової служби в мирний час і обмежено придатних у воєнний час. Також вісьмох членів ПС зняли з військового обліку, як раніше судимих. Семеро перебувають у розшуку у зв'язку з подіями в Мукачевому. Решта мають відстрочку від служби.

"До речі, на Луганщині мені доводилося бачити дуже багатьох чоловіків, які, хоч і непридатні до військової служби в мирний час, але все-таки знаходяться на передовій і захищають свою країну від агресора", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, раніше Москаль заявив про відкриття кримінальної справи проти закарпатського "Правого сектору" за бандитизм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram