ГоловнаСуспільствоЖиття

На землі колишнього замміністра оборони з'явиться сквер, - депутати Київради

Будівництво відбуватиметься в рамках Програми розвитку зеленої зони м.Києва

На землі колишнього замміністра оборони з'явиться сквер, - депутати Київради
Фото: rian.com.ua

У Голосіївському районі столиці біля будівництва житлового комплексу "Лимонад", на вулиці Трутенка створять сквер.

Про це йдеться в проекті рішення Київради, ініційованому депутатом Миколаю Негричем і поданому групою депутатів, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу депутата.

Так, проектом рішення, передбачається надати ділянці, розташованій на вул. Трутенка у Голосіївському районі столиці статус скверу. Будівництво проводитиметься в рамках Програми розвитку зеленої зони м.Києва, а кошти будуть передбачені з бюджету "Київзеленбуду".

Як повідомив співавтор проекту Микола Негрич, зараз триває боротьба за статус скверу на землі, до якої, за словами депутатів, має відношення скандальний заступник міністра оборони В'ячеслав Кредісов.

За словами Негрича, питання створення скверу викликало тривогу у людей, які інвестували у квартири у житловому комплексі "Лимонад", що будується по сусідству.

"Жителі району стурбовані тим, що конфлікт із землею, якою заволодів Кредісов, може негативно позначитися на будівництві їхнього житла. Справа в тому, що людям відомий недавній скандал з аферою Кредісова і житловим комплексом в смт. Коцюбинське. Там понад 30 сімей опинилися під загрозою виселення, через те що екс-заступник міністра оборони виставив претензію на ці квартири. Але в такому разі людям, які вклали свої гроші у житловий комплекс "Лимонад", хвилюватися немає причин: тим будинкам, які будуються, нічого не загрожує і жодгого нового будівництва там не буде - у людей буде і житло, і сквер, - сказав Негрич.

Також за словами Миколи Негрича, ініціатива створити сквер, викликала протест незаконних власників землі, ті розгорнули кампанію з дискредитації проти депутата.

"Як тільки ми виступили з ініціативою створити сквер, проти мене і моїх колег Кредісов розгорнув цілу інформаційну кампанію в помсту. Під нашими офісами чергують люди у камуфляжі з відпрасованими прапорами і надрукованими красивими транспарантами. Чому вони прийшли, виразно сказати не можуть. Зате потім у "жовтих" ЗМІ тиражується інформація про борців-активістів".

Як відомо, днями у деяких ЗМІ з'явилася інформація про пікет офісів депутатів Київради людьми, які називають себе "Антирейдерською спілкою підприємців України" і противниками "свавілля київської влади". Чоловіки у камуфляжній формі коментувати, що відбувається, і фотографуватися відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram