ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд переніс засідання у справі про події 2 травня в Одесі

Засідання відбудеться 5 серпня.

Суд переніс засідання у справі про події 2 травня в Одесі
Фото: www.facebook.com/vitaliy.umanets

Малиновський районний суд Одеси переніс на 5 серпня засідання у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

В Одесі 2 травня 2014 року під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Судові процедури по розгляду цієї справи почалися ще наприкінці 2014 року. Розглядати справу намагалися Приморський, а потім Малиновський районні суди Одеси, але так і не розпочали розгляд справи по суті.

На початку грудня 2014 року Приморський райсуд Одеси почав попереднє засідання у справі про події 2 травня в Одесі, в результаті яких загинули 48 людей і понад 200 отримали поранення. Надалі засідання багаторазово припинялися і переносилися, пізніше змінився суд, який розглядає справу.

Всього у цій справі на лаві підсудних - 21 осіб, 10 з яких, в т.ч. двоє громадянин Росії, утримуються в СІЗО, а решта - під домашнім арештом. Деякі обвинувачені на судові засідання не є. Усім їм інкримінують участь у масових заворушеннях, крім того, одного з підсудних звинувачують у незаконному поводженні зі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram