ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ вилучила зброю угруповання "Харківські партизани"

Ватажок угруповання готував теракти в Харківській області

СБУ вилучила зброю угруповання "Харківські партизани"
Фото: sbu.gov.ua

У Харківській області співробітники Служби безпеки вилучили зброю членів терористичної організації "Харківські партизани".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Трьох учасників групи, яку координували спецслужби Росії, співробітники СБУ затримали наприкінці травня. Зловмисники причетні до дев'яти терактів, серед яких підрив залізничного шляху біля станції "Новожаново", спроба підриву ємностей зі зрідженим газом поблизу с. Безлюдівка, обстріли з реактивних вогнеметів будівлі об'єднаного райвійськкомату Орджонікідзевського та Фрунзенського районів Харкова, а також офісу волонтерської організації.

Ватажок угруповання, який перебуває на території РФ, далі готує диверсії в Харківському регіоні. Для цього він контрабандою ввіз в Україну з Росії зброю для терористів і зберігав її на своїй дачі поблизу державного кордону.

Під час обшуків у рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації) виявлено гранатомет "РШГ-2", автомат Калашникова з підствольним гранатометом, гранати ВОГ-25, сигнальні ракети і значну кількість патронів. Триває слідство.

Фото: sbu.gov.ua

Фото: sbu.gov.ua

Нагадаємо, 17 липня СБУ затримала в Харкові диверсанта так званих "харківських партизанів", який отримав завдання здійснити два теракти в місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram