ГоловнаСуспільствоЖиття

Готель Hilton у Києві пікетували будівельники з вимогою виплатити борги

Керівництво заборгувало протестувальникам 2 млн гривень.

Столичний готель Hilton Kiev (Хілтон), розташований на бульварі Шевченка, сьогодні, 11 серпня, пікетували понад півсотні людей, серед яких керівництво, інженери, робітники монтажники приватного українського підприємства ТОВ "Мережевий стандарт", з вимогою виплатити борги.

Фото: rbc.ua

Про це повідомив директор ТОВ "Мережевий Стандарт" Станіслав Лімонт, передає РБК-Україна.

Адресати претензій - це менеджмент компанії власника готелю "Хілтон Київ" - ТОВ "Міжнародний діловий центр" та ТОВ "Геліус Буд", яка і виступала генеральним підрядником будівництва цього готелю. Будівельники звинувачують їх у невиконанні своїх зобов'язань, а саме у невиплаті великої грошової суми. У період будівництва готелю співробітники "Мережевого стандарту" виконували монтажні роботи з прокладання здебільшого різноманітних внутрішніх інженерних мереж готелю: електропостачання, систем оповіщення та сигналізації, телевізійних та інформаційних мереж, автоматизації, відеоспостереження тощо.

Як заявив директор "Мережевого Стандарту" Станіслав Лімонт, сума боргу перед компанією становить близько двох мільйонів гривень:

"Загальна вартість робіт на об'єкті становила понад сорок мільйонів гривень. Під час будівництва 2011-2014 років оплата надходила в повному обсязі і своєчасно. Але як тільки всі роботи були завершені і останні акти виконаних робіт на суму близько 1,8 млн грн були підписані, остання частина оплати заборгованості "зависла" у повітрі. Більше того - нам також без жодних пояснень не підписали ще кілька актів виконаних робіт на суму близько 300 000 грн. Тобто вся робота зроблена, є акти підписані, брендовий готель "Хілтон Київ "(Hilton Kiev) вже рік працює, але гроші за виконані роботи так і не виплачені", - заявив він.

Наголошується, що всі встановлені договором та законом терміни оплати давно минули.

"Ми чекаємо вже рік. Хоча власник готелю "Хілтон Київ" (Hilton Kiev) - ТОВ "Міжнародний діловий центр" і генеральний підрядник "Геліус Буд" і не єдиний замовник у нашої компанії, проте ж два мільйони гривень - сьогодні це суттєва прогалина в бюджеті "Мережевого стандарту", - додав він.

Фото: rbc.ua

За словами директора і робітників, вийти на пікет після 6 місяців і безуспішних переговорів з боржником їх змусила критична фінансова ситуація - у підприємства не вистачає грошей для виплати заробітної плати співробітникам.

"У даний момент ми вже звернулися з позовними заявами до суду. Однак судові дебати - справа нешвидка, а людям потрібно годувати свої сім'ї вже сьогодні. Деякі з них не отримували зарплату кілька місяців, тому цілком природно, що люди обурені і вимагають захисту своїх законних прав", - заявив Лімонт.

Представники "Мережевого стандарту" сподіваються на досудовий і мирний результат справи - адже у боржника заборгованість визнають і навіть пропонували її виплатити, але протягом двох років, що категорично не влаштовує протестувальників і більше схоже на відмовки.

Через якийсь час до протестувальників вийшли представники готелю. Проте, як наголошується, конструктивної розмови знову не вийшло - керуючі заявили, що провели розрахунки з генпідрядником в повному обсязі, отже, рекомендували з усіма претензіями звернутися до керівництва ТОВ "Геліус Буд". Однак і це, за словами Станіслава Лімонта, не відображає повної та справжньої картини тогго, що відбувається.

"Вся справа в тому, що компанія "Геліус Буд" та її директор Владислав Бєлов, а також менеджмент компанії-власника даного конкретного готелю - це ланцюжок афілійованих або пов'язаних структур, які несуть відповідальність за подію", - пояснив директор "Мережевого стандарту".

Фактично навіть робоче місце пана Бєлова знаходиться в офісі представників компанії-власника готелю. Це фактично одні й ті самі люди.

Фото: rbc.ua

"Повірте, сьогоднішнім і наступними мітингами ми вийшли в публічну площину змушено, з метою привернути увагу кінцевих бенефіціарів готелю "Хілтон Київ", і сподіваємося, що їм зовсім не потрібно бути залученими в ситуацію, яку створив їх найнятий менеджмент заради сумнівної вигоди у розмірі 2 млн грн як невиплати боргу будівельникам", - зазначив він.

У компанії сподіваються, що після цього мирного мітингу менеджмент компанії-власника готелю і керівництво "Геліус Буд" на честь Дня будівельника приймуть правильне рішення і виплатять будівельникам борг у повному обсязі.

"В іншому разі ми й далі будемо продовжувати свої мирні акції не тільки біля готелю, а й у першу чергу прийдемо з мітингами додому до пана Бєлова, щоб закликати його до виконання своїх зобов'язань, у тому числі будемо звертатися через представників готельного оператора "Хілтон" доти, поки перед компанією не розрахуються в повному обсязі", - додали в компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram