ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній міліціонер отримав три роки в'язниці за підготовку теракту в Харкові

Чоловік придбав вибухівку в "Харківських партизанів".

Колишній міліціонер отримав три роки в'язниці за підготовку теракту в Харкові

Набув чинності вирок Дергачівського районного суду Харківської області проти колишнього міліціонера, який готував теракт у будівлі Дзержинського райвідділення міліції Харкова.

Про це повідомляє офіційний сайт Служби безпеки України.

Кримінальне провадження проводили слідчі облуправління СБУ. Встановлено, що 50-річний старший дільничний інспектор, готуючись до теракту, шукав співучасників і вибухівку. Він придбав у осіб, пов'язаних з діяльністю терористичного угруповання "Харківські партизани", середню прилипну міну (СПМ), за допомогою якої він хотів залякати правоохоронців.

Планований теракт не відбувся, оскільки наприкінці листопада минулого року його затримали співробітники СБУ. Під час обшуку в терориста вилучили міну СПМ, яку він заховав у печі літньої кухні.

Вироком суду чоловіка визнали винуватим за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу (підготовка до терористичного акту, вчинена за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) і засудили до трьох років перебування в кримінально-виконавчій установі.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ вилучили зброю угруповання "Харківські партизани".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram