ГоловнаСуспільствоЖиття

З київського ЦУМу знімуть банер, щоб реставрувати історичний фасад

Замість цих конструкцій установлять риштування для проведення реставраційних робіт.

З київського ЦУМу знімуть банер, щоб реставрувати історичний фасад
Фото: Макс Левин

У рамках проекту реконструкції центрального універмагу в Києві команда ЦУМу спільно з фахівцями УкрНДІпроектреставрація береться за реставрацію історичного фасаду будівлі. Про це повідомили в прес-службі Компанії ЕСТА Холдинг.

«Однією з ключових особливостей проекту реконструкції Київського ЦУМу є збереження історичних фасадів будівлі. Для цього вперше в Україні ми встановили близько 500 тонн металевих конструкцій, які утримували фасад під час демонтажу та будівництва основної частини будинку. Тепер ми беремося до найбільш відповідальної частини - реставрації історичного фасаду 1939 року», - зазначив генеральний директор Компанії ЕСТА Холдинг Максим Громадцов.

Щоб надати безперешкодний доступ реставраторам до всіх елементів фасаду будівлі, демонтують банер і металеві конструкції, які утримували фасадні стіни під час підземної частини будівництва універмагу і перших п'яти поверхів. Замість цих конструкцій встановлять риштування для проведення реставраційних робіт.

«Ми продовжуємо будівництво ЦУМу за затвердженим графіком і вже в листопаді плануємо повністю завершити будівлю і взятися за оздоблення», - наголосив Максим Громадцов.

Він також зазначив, що компанія запускає програму підтримки вітчизняних виробників, які зможуть безкоштовно працювати в будівлі ЦУМу.

«Тривають роботи з укладання договорів з орендарями універмагу, які планують продавати в ЦУМі понад 300 марок різних категорій товарів. Крім того, цієї осені ми запускаємо комплексну програму підтримки українських виробників. Щорічно близько трьох десятків переможців відкритого конкурсу зможуть протягом сезону без орендної плати продавати свої товари в головному універмазі України», - підсумував гендиректор ЕСТА Холдинг.

Нагадаємо, реконструкцію старого універмагу почали 2012 року, а його відкриття заплановано на кінець літа 2016 року. Фасад будівлі ЦУМу, побудованого 1939 року, збережеться в незмінному вигляді. За історичним фасадом буде зведено нову будівлю універмагу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram