ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заборонив проводити Марш рівності в Одесі

Позов проти організаційного комітету "Одеса Прайд - 2015" подала міськрада

Суд заборонив проводити Марш рівності в Одесі
Фото: EPA/UPG

Одеський окружний адміністративний суд заборонив проведення Маршу рівності, який запланували представники ЛГБТ-спільноти.

Відповідне рішення винесено за позовом Одеської міськради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Позов до суду проти організаційного комітету "Одеса Прайд - 2015" подала міська рада. На боці міськради також виступило Одеське міськуправління МВС. Серед аргументів, які навела міськрада, було те, що в місті існує негативний настрій у суспільстві до майбутньої події, а також є висока ймовірність застосування насильства до учасників Маршу. Крім того, суд врахував факт проведення в місті 14 і 16 серпня футбольних матчів.

Офіційно міськрада поки що не коментує рішення.

Тим часом організатори заходу заявили, що, незважаючи на протидію міськради та погрози, вони все одно мають намір пройтися вулицями Одеси. За їхніми словами, на участь у Марші вже зареєструвалося понад 200 осіб, серед яких є іноземці. Організатори також намагаються домовитися з радикальними силами і ультрас про ненапад. Таких домовленостей, за їхніми словами, вже досягнуто з низкою проукраїнських організацій: "Самообороною Одеси", "АвтоМайданом" і "Правим сектором". Втім, пересічні учасники організацій не приховують свого бажання перешкодити проведенню заходу. А керівник одеського відділення "Правого сектору" Сергій Стерненко заявив: "Бити геїв не будемо, але маршу не буде також". І назвав захід провокацією.

Категорично проти проведення маршу виступили представники духовенства. Кілька представників різних релігійних конфесій провели прес-конференцію, на якій заявили, що проведення заходу в Одесі "є прямим порушенням біблійних заповідей" і, "безсумнівно, приведе його учасників у гієну вогненну".

Нагадаємо, 6 червня в Києві на Оболонській набережній пройшов Марш рівності, який організувала ЛГБТ-спільнота. Учасники гей-параду пройшли близько 500 метрів набережною. На цьому захід завершився. Перед початком Маршу відбулися сутички між міліціонерами, які охороняли захід, і групою з 20-30 агресивних молодих людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram