ГоловнаСуспільствоЖиття

Жебрівський планує відкрити перший логістичний центр до 23 серпня

Контрольно-пропускний пункт і логістичний центр може з'явитися в районі Зайцевого.

Жебрівський планує відкрити перший логістичний центр до 23 серпня
Фото: donoda.gov.ua

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський планує відкриття нового контрольно- пропускного пункту і першого гуманітарно-логістичного центру в районі селища Зайцеве Артемівського району до 23 серпня.

"Реально ми плануємо в районі Зайцевого, якщо не буде якихось надзвичайних подій, відкриття і КПВВ (контрольний пункт в'їзду/виїзду) і відкриття логістичного центру", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Жебрівський сподівається на відкриття цього контрольного пункту 21-22 серпня.

Він додав, що, можливо, трохи пізніше, через бойові дії та обстріли, буде відкрито новий контрольний пункт в селищі Новотроїцьке Волноваського району, який переноситься з села Бугас, і там само - логістичний центр.

Губернатор зазначив, що нові контрольні пункти будуються за польською методологією і, як очікується, дозволять збільшити пропускну спроможність утричі.

При цьому Жебрівський зазначив, що сильні обстріли в районі Новотроїцького останні 4 дні перешкоджають облаштуванню пункту.

За його словами, обстріли є і в районі Зайцевого, але там все ж тривають будівельні роботи.

Раніше Жебрівський планував відкрити 4 гуманітарно-логістичні центри в області: біля Курахового, Бугаса, Артемівська та залізничного вузла Горлівки.

3 липня Президент Петро Порошенко доручив Жебрівському організувати торгові майданчики біля лінії розмежування. На таких майданчиках жителі не контрольованої українською владою території зможуть придбати продукти харчування, ліки і медикаменти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram