ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ запобігла теракту на залізниці в Харкові до Дня незалежності

Терористи хотіли підірвати потяг з військовою технікою ЗСУ

СБУ запобігла теракту на залізниці в Харкові до Дня незалежності
Фото: sbu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали трьох диверсантів, які намагалися підірвати залізницю в Харківській області.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Напередодні Дня Незалежності терористи готувалися підірвати потяг з військовою технікою ЗСУ. Вибухівку диверсанти планували закласти під залізничні колії на ділянці руху "Куп'янськ-Святогірськ" у Куп'янському районі", - йдеться в повідомленні.

Крім 39-річного організатора, до складу групи входили ще двоє місцевих жителів, один з яких - працівник прикордонної служби. Терористи підшукували на території Куп'янського та Дворічанського районів важливі інфраструктурні об'єкти для диверсій. Також вони збирали інформацію про дислокацію українських військовослужбовців, пересування військової техніки, дані про учасників патріотичних рухів і правоохоронців регіону.

"Співробітники СБУ та бійці спецпідрозділу "Альфа" затримали організатора групи безпосередньо після закладання під рейки саморобного вибухового пристрою потужністю 2,5 кг у тротиловому еквіваленті. Також було затримано інших членів диверсійної групи", - наголошується в повідомленні.

Фото: sbu.gov.ua

Під час обшуків у терористів знайдено схеми важливих об'єктів життєзабезпечення на території області, списки правоохоронців і проукраїнських активістів, гранатомет РПГ-22, гранати різних модифікацій, а також близько тисячі набоїв різного калібру.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 Кримінального кодексу (замах на злочин) та ст. 113 (замах на диверсію).

Нагадаємо, раніше суд засудив до трьох років в'язниці колишнього міліціонера, який готував теракт біля будівлі Дзержинського райвідділу міліції Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram