ГоловнаСуспільствоЖиття

Руфер Мустанг передав відео з багатоповерхівки в Москві друзям затриманих парашутистів

На запису видно, що на багатоповерхівці є тільки одна людина

Український руфер Mustang Wanted (Павло Ушивець) оприлюднив відео з пофарбованої в синьо-жовтий колір зірки на сталінській багатоповерхівці в Москві.

Як передає РБК, це відео руфер передав друзям затриманих російською владою парашутистів як свідчення того, що вони не брали участі в розфарбовуванні зірки.

На запису видно, що на багатоповерхівці є тільки одна людина, починається світанок. А під час стрибка спортсменів яскраво світило сонце.

Нагадаємо, 20 серпня 2014 року в центрі Москви на сталінській багатоповерхівці підняли прапор України, а зірку на верхівці будівлі розфарбували в синьо-жовті кольори. "По гарячих слідах" поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних - Олександра Погребова, Олексія Широкожухова, Євгенію Короткову та Анну Лепьошкіну - парашутистів, які зістрибнули в даху. Через кілька днів було заарештовано ще одного фігуранта справи - руфера Володимира Подрєзова.

Всім п'ятьом висунули звинувачення у вандалізмі і хуліганстві за політичними мотивами (статті 214 і 213 Кримінального кодексу РФ), їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Українського руфера Мустанга, який взяв на себе відповідальність за встановлення прапора і розфарбовування зірки, оголошено в розшук, звинувачення йому висунуто заочно, а справу виділено в окреме провадження.

Парашутисти визнають, що вони здійснили стрибок, але заперечують причетність до розфарбовування зірки і політичні мотиви свого стрибка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram