ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники запропонували поширити "Європейський вал" на кордон із Придністров'ям

Прикордонники запропонували поширити "Європейський вал" на кордон із Придністров'ям
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Державна прикордонна служба України виступає за поширення проекту облаштування держкордону з Росією "Європейський вал" також на ділянку кордону з Придністров'ям.

Про це заявив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк на засіданні Кабміну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відповідно до вашого доручення розроблено проект розпорядження про поширення дії плану на центральну, або придністровську ділянку українсько-молдовського кордону, підготовлено також план першочергових заходів з облаштування морської ділянки", - заявив Серватюк.

Нагадаємо, у вересні 2014 року прем'єр Арсеній Яценюк оголосив про початок реалізації масштабного проекту "Стіна", який передбачає інженерне облаштування понад 3 тис. км українсько-російського кордону. Втім, як згодом з'ясувалося, справа обмежилася гучними заявами, проект було заморожено. Яценюк пояснив це тим, що взимку будувати не дозволяли погодні умови. Згодом будівництво відновили.

Держприкордонслужба оцінила вартість реалізації проекту "Стіна" у 8,4 млрд гривень. Станом на 22 травня на інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону (проект "Стіна") було витрачено 160 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram