ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі встановили пам'ятник Путіну, який оплакує "російськомовного" снігура

Біля Запорізької ОДА встановили пам'ятник "рускому міру"

Біля будівлі Запорізької ОДА активісти встановили пам'ятник "російськомовному снігуру", над яким журиться персонаж, дуже схожий на президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомляє місцевий сайт 061.ua, ідея створення такого пам'ятника спала на гадку запоріжцю Максимові Дрозденку. За допомогою скульптора він утілив її в життя.

Фото: 061.ua

"Це пам'ятник єдиному інтернет-мему, який народився в Запоріжжі, мему про російськомовних жидобандерівців і снігурів. Цей пам'ятник символізує одночасно замучених російськомовних снігурів і рускій мір, який журиться за ними. Ми планували встановити його на базі відпочинку "Січ" на Хортиці, але оскільки він тут як рідний, спробуємо домовитися з владою залишити пам'ятник на площі Героїв. Сподіваюся, ця скульптура стане головною міською визначною пам'яткою", - зазначив Дрозденко.

Фото: 061.ua

Як розповів скульптор Олександр Третяк, який виконав роботу, створення пам'ятника тривало кілька місяців. "Його зроблено з шамотної глини, розмір близько 50 на 50 см, а важить близько 15 кг. Ми неодноразово його переробляли, шукали, як зробити ефектніше. Перефарбовували, думали, як краще показати задум", - розповів він.

Вже зараз біля скульптури вишикувалася черга охочих сфотографуватися

з ним.

061.ua
061.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram