ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-начальника міліції Одеси залишили під арештом із заставою 4,8 млн грн

Макуха може втекти на територію, підконтрольну "ДНР"

Екс-начальника міліції Одеси залишили під арештом із заставою 4,8 млн грн
Олег Макуха
Фото: mvs.gov.ua

Суворовський райсуд Херсона розглянув подання слідчого прокуратури про визначення запобіжного заходу для екс-начальника Одеського міського управління МВС Олега Макухи.

Про це повідомили у Військовій прокуратурі Південного регіону, зазначає "Укрінформ".

"Військова прокуратура просила суд залишити підсудного під вартою, оскільки корупційник має квартиру в Донецьку і може втекти на територію, підконтрольну так званій "ДНР". Суд виніс постанову: залишити підсудного Макуху під вартою до 27 жовтня з можливістю внесення застави в розмірі 4 млн 800 тис. гривень", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Якщо в держскарбницю перекажуть грошову заставу, екс-начальника звільнять з-під варти.

Нагадаємо, 27 серпня Макуху затримали під час отримання хабара в розмірі 20 тис. доларів. Його призначили на посаду начальника міськуправління одеської міліції 1 липня 2015 року. Доти Макуха служив на посаді начальника Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області.

Начальник відділу Військової прокуратури Сергій Яровий повідомив, що 20 тис. доларів Макуха вимагав і отримав у бізнесмена Дмитра Копилова за надання підтримки в корпоративному конфлікті співвласників одеського пляжного комплексу "Калетон".

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі запропонував розпустити одеську міліцію і набрати нову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram