ГоловнаСуспільствоЖиття

Тука запропонував "ЛНР" забрати собі демонтовані пам'ятники Леніну

У Луганській області демонтували 109 монументів

Тука запропонував "ЛНР" забрати собі демонтовані пам'ятники Леніну
Фото: vizit.ks.ua

У Луганській області завершуються роботи з демонтажу пам'ятників згідно із законом про декомунізацію.

"Зі 151 пам'ятника, що підлягає знесенню, фактично демонтовано 109. Серед лідерів - міста Рубіжне та Сєвєродонецьк, у яких більше немає пам'ятників Володимирові Леніну, серед районів - Біловодський, Білокуракінський, Кремінський і Сватівський", - йдеться в повідомленні Луганської військово-цивільної адміністрації у Фейсбуці.

Зазначено також, що пасивно демонтують пам'ятники в Лисичанську (залишилося 6 з 11), Старобільському (7 із 10), Троїцькому (10 із 12), Марківському (5 із 8) і Міловському (4 із 7) районах.

Голова Луганської ВЦА Георгій Тука пообіцяв особисто простежити за виконанням закону про декомунізацію. А демонтовані пам'ятники Леніну він порадив сепаратистам забрати собі.

"Мені остогидло слухати ниття сепаратистів про неправомірність знесення і демонтажу пам'ятників. Я маю пропозицію до ватажків терористів: якщо вам такі цінні ці символи, то забирайте їх. Надсилайте свій транспорт, завантажуйте їх і моліться на них у себе скільки завгодно. Ми перешкоджати не будемо. Я навіть з власної кишені обіцяю дати вантажникам "на пляшку" за їхню роботу", - сказав Тука.

Нагадаємо, 29 липня в місті Рубіжне Луганської області демонтували перший пам'ятник Леніну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram