ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба отримає американські радарні системи

Обрана модель радарної системи "бачить" на відстані понад 40 км.

Держприкордонслужба отримає американські радарні системи
Фото: www.dyvys.in

Державний концерн "Укроборонпром" спільно з американською компанією Aerocraft має намір виготовити і поставити Державній прикордонній службі дві мультифункціональні радарні системи.

Про це заявив на брифінгу генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Загалом планується встановити і підключити до загальної системи виявлення як підводної, так і повітряної обстановки дві мультифункціональні радарні системи. Ще шість таких комплексів планується виготовити протягом 2016 року.

"Ми домовилися про три етапи наших взаємин з Aerocraft. Перший етап - це поставка, збірка необхідного обладнання та навчання персоналу для його обслуговування. Другий етап - це практичне виробництво комплексів в Україні з тих комплектуючих, які будуть поставлятися з Америки. І третій етап - це максимальна локалізація виробництва і трансфер технологій. Всі ці три етапи є однією з невід'ємних умов нашої взаємодії", - заявив Романов.

Засновник Aerocraft Ігор Пастернак зазначив, що обрана модель комплексу багатофункціональної радарної системи "бачить" на відстані більш як 40 км.

"Він унікальний тим, що бачить воду, повітря і землю одночасно і дозволяє вести одночасно до 200 цілей залежно від розмірів об'єктів. Комплекс побудований на основі сучасних технологій, які дозволяють відстежити навіть пластмасовий дрон, який летить", - заявив Пастернак.

Він також зазначив, що комплекс оснащений спеціальною камерою, здатною автоматично направлятися і відстежувати обрану ціль. Також, за його словами, комплекс дозволяє моніторити цілі протягом тривалого часу і працювати в широкому спектрі завдань.

Нагадаємо, Держприкордонслужба з 1 серпня почала пілотний проект реформи особового складу за прикладом патрульної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram