ГоловнаСуспільствоЖиття

Більшість українських школярів вірять у позитивні зміни в країні

Підлітки вважають, що побороти корупцію в країні можливо.

Більшість українських школярів вірять у позитивні зміни в країні
Фото: Макс Требухов

68% українських школярів (4-11 класи) вірять, що в Україні відбудуться зміни на краще. Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Україна очима дітей. Чи вірять наші діти у світле майбутнє України?", проведеного Інститутом Горшеніна спільно з табором "Артек Буковель".

При цьому 68,5% опитаних дітей не подобається, як працюють українські політики. Подобається робота політиків лише 8% школярів, із них відповіли «точно так» 1,7%, «радше так» - 6,3% дітей.

Крім того, підлітки оцінюють сьогоднішні відносини України і Росії як погані.

На запитання «Чи можливо побороти корупцію в країні» 54,1% дітей відповіли, що можливо. Із них 18,9 впевнені в перемозі над корупцією, 35,2 відповіли «радше так». 24,3% вважають що корупцію в Україні побороти неможливо.

За словами Марини Ткаченко, експерта у сфері соціального проектування, з метою дослідження провели і закрите опитування (анкетування), і відкрите. "Діти писали короткі есе, як вони бачать і розуміють Україну і себе в ній. Потім відбувся контент-аналіз", - пояснила Ткаченко.

У дослідженні взяли участь 1 240 школярів 4-11 класів з усіх областей України (зокрема з АР Крим, Донецької та Луганської областей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram