ГоловнаСуспільствоЖиття

Військовий, герой статті LB.ua, сів у в'язницю за конфлікт із "мажором"

Бійка, що сталася 7 років тому на вулиці у Вінниці, обернулася для "Санчеса" вироком на 5 років ув'язнення

Військовий, герой статті LB.ua, сів у в'язницю за конфлікт із "мажором"
Санчес не мог оформиться как боец ВСУ из-за судебного процесса
Фото: Макс Требухов

Військовослужбовця-добровольця Андрія С. з позивним "Санчес", історію якого LB.ua опублікував у квітні, сьогодні в залі суду узяли під варту - його засуджено до 5 років позбавлення волі за бійку, що трапилася 7 років тому. Про це повідомив волонтер Дмитро Іванов з організації "Крила Дніпра", яка допомагає "Санчесу" і його товаришам по службі на Донбасі.

"Останнє смс від Санчеса: 5 років дали, взяли під варту", - сказав волонтер.

Нагадаємо, у 2008 році в центрі Вінниці 19-річний Андрій став учасником вуличної бійки з місцевими "мажорами", один з яких - Сергій Семенчук, син директора м'ясокомбінату "Іванівські ковбаси" (м.Вінниця). Відтоді молодик пройшов через десятки судових слухань - опоненти у тій бійці звинуватили його у завданні тяжких тілесних ушкоджень і груповому нападі із застосуванням зброї (зброєю вважають розбиту пляшку, хоча відбитків пальців на ній не знайшли).

Останнім часом "Санчес", волонтер і учасник АТО, служив в одному з підрозділів розвідки ЗСУ, виконував завдання на передовій. Тепер йому доведеться провести щонайменше місяць у СІЗО.

"Апеляцію не можуть призначити раніше ніж через 30 днів. Наразі у нас немає правових підстав, щоб змінити цей запобіжний захід", - сказав адвокат бійця Валерій Шалагінов.

Він переконаний, що суддя Ірина Курбатова була "очевидно необ'єктивною". Відправивши "Санчеса" в ізолятор, вона аргументувала свою позицію тим, що він нібито порушив підписку про невиїзд - хоча він з минулого року був волонтером і (віднедавна офіційно) військовослужбовцем.

"Необ'єктивність і неправильність цього вироку, насамперед, в тому, що вона взагалі не проаналізувала жодних доказів. Тобто, "докази" прийняли тільки зі слів потерпілого, а вони суперечать повністю даним, отриманим раніше під час досудового слідства, доказам, які зібрала прокуратура, а це відтворення, очні ставки, огляд місця події. Таким чином, ми отримали помилковий вирок", - сказав адвокат у коментарі LB.ua.

Потерпілий Семенчук сьогодні перебував у залі суду - хоча раніше неодноразово пропускав засідання. Зовні він здоровий, за словами адвоката, на ньому не помітно ознак фізичних ушкоджень.

Курбатову І. Л. призначили суддею у справі "Санчеса" 8 жовтня 2014 року.

Раніше, у 2012 році суддя Ярослав Іванченко присудив Андрію 5 років позбавлення волі, але цей вирок переглянули після значного суспільного резонансу, справу відправили на дорозслідування.

Нагадаємо, також проти героя публікації LB.ua - службовця ВМСУ Ігоря Руляка порушили нову кримінальну справу

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram