ГоловнаСуспільствоЖиття

Плату за рибалку введуть щонайшвидше 2017 року

Держрибгосп спочатку хоче побороти браконьєрство.

Плату за рибалку введуть щонайшвидше 2017 року
Фото: chernigiv.biz.ua

Голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів виключає стягнення плати за любительську риболовлю найближчим часом.

Про це він сказав на засіданні Кабміну, коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що любительську риболовлю вирішили зробити платною.

"Агентство відгукнулося на ініціативу, яка надійшла від відповідних асоціацій, громадських активістів, які займаються любительською риболовлею. Йшлося про те, що практично в усіх європейських країнах для того, щоб вийти на воду, любитель повинен отримати певні документи і заплатити за цей лов. Ми почали відповідне громадське обговорення. Ми сказали, що така ініціатива є, хочемо почути думку наших громадян, любителів про те, чи актуально це зараз, як це має відбуватися", - пояснив Ковалів появу такої інформації.

Однак він виключив введення плати щонайшвидше 2017 року.

"Моя особиста позиція і позиція наших колег полягає в тому, що впроваджувати плату за любительську риболовлю можна тільки тоді, коли ми наведемо лад на наших водоймах, коли там не буде браконьєрів. Коли ми забезпечимо порядок на водоймах, тоді відбудеться широке публічне обговорення цієї ініціативи, і якщо вона буде підтримана, ми вийдемо з відповідними проектами нормативних документів. Зараз не можна говорити, що цього чи наступного року буде запроваджена плата за любительський лов", - підсумував Ковалів.

Нагадаємо, 25 вересня Ковалів в радіоефірі заявив, що Держрибгосп має намір поділити водойми на зони для промислового, любительського і спортивного лову риби і стягувати плату за нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram