ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернівцях член ради боротьби з корупцією попався на хабарі

Чиновник обіцяв студентці відновити її на навчанні за 1500 євро

У Чернівцях член ради боротьби з корупцією попався на хабарі
Фото: mvs.gov.ua

Міліція затримала на хабарі члена координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції Чернівецької міської ради.

Як повідомляє офіційний сайт облуправління МВС, чиновник за 1500 євро обіцяв студентці відновити її на навчанні в одному з вищих навчальних закладів.

Як з'ясувалося, зловмисник також є помічником на громадських засадах депутата обласної ради і з 31 липня 2015 року був зарахований на посаду головного державного ревізора-інспектора відділу перевірок платників податків управління податкового аудиту ДПІ міста Чернівці.

Міліціонери затримали чиновника 5 жовтня, під час особистого огляду в нього вилучили частину хабара в розмірі 700 євро. Розпочато кримінальне провадження, передбачене ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом). Підозрюваного затримано за ст. 208 КПК і поміщено в ізолятор тимчасового утримання. Йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до восьми років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, електронна петиція до Президента про скасування грошової застави для корупціонерів набрала більш ніж 25 тис. підписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram