ГоловнаСуспільствоЖиття

Польща почала навчати українських військових інструкторів

Програма спрямована на підтримку держав-партнерів НАТО.

Польща почала навчати українських військових інструкторів
Фото: www.bagnet.org

Польща проводить навчання 30 інструкторів української армії, які несуть службу в структурах навчальних центрів Міністерства оборони України.

Про це повідомили в прес-службі польського Міністерства національної оборони, пише "Польське радіо".

Як наголошується в повідомленні, навчання, яке триватиме до 6 листопада, проводиться в Підофіцерській школі сухопутних військ і Навчальному центрі сухопутних військ у Познані.

"Під час навчань українці дізнаються основи планування та реалізації навчань, а також ведення пов'язаної з цим документації. Перебування українських курсантів фінансується структурами НАТО та Міністерством національної оборони Польщі", - зазначив представник міністра оборони, полковник Яцек Соньта.

За його словами, участь Польщі в навчанні українських інструкторів відбувається в рамках програми НАТО DEEP - для України. Ця програма, в якій бере участь Польща, реалізується з 29 жовтня 2013 року і спрямована на підтримку держав-партнерів Північноатлантичного альянсу.

Окрім Польщі, у підготовці українців беруть участь представники військових структур Словаччини, Чехії, Німеччини, США, Великобританії, Франції та Канади. Мета програми - пристосування військової підготовки України до стандартів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram