ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінсоцполітики виділило 300 млн гривень на квартири сім'ям загиблих у зоні АТО бійців

Міністерство відзвітувало про програму підтримки військових.

Мінсоцполітики виділило 300 млн гривень на квартири сім'ям загиблих у зоні АТО бійців
Первый заместитель министра социальной политики Василий Шевченко
Фото: Надано Олексієм Краснощоковим

У рамках бюджетної програми Міністерства соціальної політики на придбання квартир сім'ям загиблих учасників АТО (633 квартири) виділено 300 млн гривень.

Як повідомляє кореспондент

LB.ua, таку інформацію озвучив заступник міністра соцполітики Василь Шевченко на брифінгу.

Окрім того, за його словами, програма передбачає виділення майже 830 млн гривень на компенсацію роботодавцям. Ще 18 млн гривень було передано в регіони для перекваліфікації військових, які повернулися із зони АТО. Пропозицію поміняти професію вже прийняли 3500 осіб. Найбільший попит на робітничі спеціальності - водії, будівельники, електрики. Цю ініціативу реалізують, за словами заступника міністра, зокрема із залученням фінансування НАТО та ОБСЄ.

За даними Мінсоцполітики, водночас на надання психологічної допомоги військовим і їхню соціальну реабілітацію ОБСЄ виділила цього року близько 600 тис. євро. Ще 405 тис. заплановано на наступний рік. За підтримки трастового фонду НАТО було проведено 800 тренінгів для психологів Міністерства оборони.

Також, повідомив Шевченко, в рамках санітарно-курортного лікування міністерство виділило 3500 путівок для проходження оздоровлення бійцями АТО в лікувально-санаторних закладах. Однак через погану поінформованість у регіонах, за його словами, такою можливістю скористалися не всі охочі. Додатково серед оздоровчих закладів оголошено тендер ще на 1000 путівок.

Нагадаємо, в березні президент України Петро Порошенко підписав указ, що передбачає додаткові заходи соціального захисту та реабілітації учасників антитерористичної операції. Серед них фігурують забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які загинули під час проходження служби в районі проведення АТО; затвердження державної цільової програми медичної, соціально-трудової реабілітації й адаптації бійців; збільшення в лікувальних установах норм грошових витрат на харчування та медикаменти в розрахунку на одного хворого на день і ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram