ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві почалося встановлення вуличних LED-ліхтарів

Поки що встановлено 31 новий ліхтар на Троєщині.

Київ почав переводити вуличне освітлення на енергоощадні світлодіодні лампи. Як повідомила прес-служба КМДА, модернізація системи зовнішнього освітлення стартувала з Троєщини.

У її рамках замінять ліхтарі на вулицях Теодора Драйзера, Каштановій, Оноре де Бальзака, Миколи Закревського і проспекті Володимира Маяковського. Поки що встановлено 31 новий ліхтар, ще 38 поставлять до 15 листопада.

Фото: facebook.com/merkieva

Фото: facebook.com/merkieva

Окрім Троєщини, найближчим часом LED-ліхтарі встановлять на Саксаганського в центрі столиці.

Нагадаємо, партнером проекту є корпорація Philips, фінансують його за кредитні кошти. Торік схожий проект модернізації вуличного освітлення Philips втілила в Мадриді. У результаті економія енергії там становить 45%, говорив раніше мер Києва Віталій Кличко.

У рамках мадридського проекту 225 тис. вуличних ламп (у тому числі освітлення пам'ятників, вулиць і парків) міняють на LED-лампи і не світлодіодні, але ощадливіші лампи. Нова система дозволить регулювати інтенсивність освітлення і його тривалість залежно від потреби.

За даними комунального підприємства "Київміськсвітло", в його структуру входять 180 тис. світильників, прожекторів і елементів ілюмінації та 4220 кілометрів мереж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram