ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запорізькій області викрали п'ятитонний бронзовий пам'ятник Леніну

Монумент, імовірно, здали на металобрухт у сусідньому місті

У Запорізькій області міліція другу добу розшукує п'ятитонний бронзовий пам'ятник Леніну, викрадений невідомими в місті Кам'янка-Дніпровська.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі облуправління МВС.

Триметровий пам'ятник викрали 13 жовтня з постаменту на вулиці Радянській. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка).

Фото: silaslova.zp.ua

Водночас, місцеві ЗМІ повідомляють, що вкрадений монумент знайшли в одному з пунктів прийому металобрухту в Енергодарі, за 20 км від Кам'янки-Дніпровської. Яким чином п'ятитонний пам'ятник змогли провезти повз блокпост непоміченим - залишається загадкою. Офіційних коментарів немає.

У райадміністрації також здивовані, як "конструкція п'ятитонної ваги покинула територію райцентру через місцевий блокпост (охороняє підступи до Запорізької атомної станції - ред.), але ніхто цього не бачив, ніхто не чув".

За словами голови райадміністрації Кам'янко-Дніпровського району Михайла Антоника, зловмисники діяли професійно.

"Пам'ятник знімали спеціальною технікою. Така техніка є не в кожного в районі. Якщо на території всього району одну-дві одиниці такої техніки знайти, то це добре. Його краном висмикнули з постаменту, на щось завантажили і відвезли, я так думаю. Тому що руками його не знімеш. Ніхто його там не пиляв - в центрі міста. Швидше за все, його відвозили повністю", - зазначив Антоник у коментарі місцевому сайту "Наш город".

В управлінні МВС у Запорізькій області, за даними Кам'янко-Дніпровської міліції, станом на сьогодні точне місцезнаходження пам'ятника не встановлено. Його пошук триває.

Нагадаємо, в березні в селищі Веселе у Запорізькій області знесли пам'ятник Леніну, а вже 20 квітня його повернули на місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram