ГоловнаСуспільствоЖиття

Конкурсний набір у КОРД стартує 27 жовтня

Пріоритет в подачі документів отримують бійці добровольчих батальйонів МВС, спецпідрозділів "Сокіл", "Грифон", міліції особливого призначення, а також патрульні поліцейські

Конкурсний набір у КОРД стартує 27 жовтня
Фото: rnbo.gov.ua

Набір майбутніх спецпризначенці у Корпус оперативно-раптової дії (КОРД) стартує 27 жовтня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, на першому етапі документи на конкурс отримають право подати бійці добровольчих батальйонів особливого призначення МВС, бійці спецпідрозділів "Сокіл", "Грифон", міліції особливого призначення, патрульні поліцейські. На другому етапі заявки зможуть подати всі бажаючі і потім пройти відбір.

16 жовтня завершився перший тренінг, який проводили інструктори спецпризначення США для інструкторів майбутнього спецпідрозділу КОРД.

Інструктори майбутніх спецпризначенців КОРД
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1
Інструктори майбутніх спецпризначенців КОРД

"За домовленістю з Держдепартаментом США, в рамках стратегічної угоди, укладеної між урядами США і України, ми розпочали цей проект кілька тижнів тому, запросивши для тренінгів одних з кращих інструкторів американського спецпризначення. Одночасно для участі у тренінгу відбиралися співробітники спецпідрозділів МВС України, що мають високий рівень теоретичної та фізичної підготовки, а також бойовий досвід, в тому числі в зоні проведення АТО", - написав міністр.

"За фактом декількох тижнів підготовки та інтенсивних двотижневих спільних з американськими фахівцями тренінгів, ми підготували інструкторів, які займатимуться процесом конкурсного відбору та наступною підготовкою спецпризначенців поліції", - повідомив Аваков.

Американці завершили підготовку українських спецпризначенців
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1
Американці завершили підготовку українських спецпризначенців

Міністр нагадав, що КОРД прийде на зміну численним спеціальним підрозділам колишньої міліції, як єдина система спецпризначення - з філософією нового поліцейського підрозділу і новим високим рівнем професійного стандарту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram