ГоловнаСуспільствоЖиття

"Міністра безпеки" "ДНР" відсторонили за упіймання "міністра енергетики"

Плотницький побачив в заарештуванні "міністра енергетики" руку Курченка

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький створив спеціальну комісію, яка проводить розслідування обставин затримання "міністра палива та енергетики" "ЛНР" Дмитра Ляміна.

Про це Плотницький заявив в спеціальному відеозверненні, яке оприлюднили пабліки сепаратистів.

За словами ватажка терористичної "ЛНР", операція по затриманню Ляміна не була узгоджена з верхівкою "ЛНР". Хоча раніше сепаратистські сайти повідомляли, що затримання відбулося з санкції Плотницького.

"На тлі всього, що відбувається з українським олігархом Сергієм Курченком і тієї монополією, що він намагався там влаштувати, в арешті Ляміна багато хто вбачає момент помсти Курченка", - заявив Плотницький.

Саме тому і була створена спецкомісія з розслідування причин арешту Ляміна. На весь період роботи цієї комісії "міністр держбезпеки ЛНР" Леонід Песічник і "міністр палива" Лямін відсторонені від виконання обов'язків.

"За результатами розслідування буде ухвалено остаточне рішення про ступінь відповідальності зазначених осіб", - повідомив Плотницький.

Нагадаємо, 17 жовтня повідомлялося про затримання Ляміна. "Перебуваючи в злочинній змові з "правою рукою" відомого українського кримінального авторитета "Юри Єнакіївського" І.Аврамовим, Лямін неухильно виконував розпорядження кримінальних авторитетів по контрабанді вугілля і передачі під контроль криміналітету стратегічно важливих для республіки підприємств паливно-енергетичної сфери", - повідомили сепаратисти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram