ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони в 2016 році почне закуповувати для армії танки "Оплот"

До кінця року військові отримають також кілька танків Т-72 з удосконаленою системою керування вогнем

Міноборони в 2016 році почне закуповувати для армії танки "Оплот"
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Українська армія до кінця 2015 року отримає на озброєння кілька танків Т-72 з удосконаленою за стандартами НАТО системою керування вогнем, а в 2016 році Міністерство оборони почне закуповувати танки Т-84 "Оплот", які зараз йдуть на експорт.

Про це заявив начальник бронетанкового управління ЗСУ Юрій Мельник.

"Танки Т-72 уже стояли на озброєнні Збройних сил України в 90-ті роки. У зв'язку з мобілізацією у нас з'явилося багато екіпажів, які проходили службу виключно на таких танках. Крім того, Т-72 не вимагають значних фінансових витрат на їх ремонт. Тому було ухвалене рішення про відновлення та доукомплектування ними військових частин. Це було зроблено в найкоротші терміни, Львівський завод нам надав 62 машини, заходи щодо відновлення ще тривають. До кінця року армія отримає ще якусь кількість цих танків", - заявив Мельник в інтерв'ю "Радіо Свобода", опублікованому на сайті Міноборони.

Фото: mil.gov.ua

Крім того, за його словами, є домовленість державного концерну "Укроборонпром" з польськими партнерами, які допоможуть поліпшити приціл, встановити оптичні прилади і модернізувати систему керування вогнем.

"Харківська модифікація Т-64, який ми використовуємо, переважає Т-72 з комплексом озброєння, але Т-72 простіший у запуску в зимових умовах. Також військові заводи зараз ремонтують танки Т-80, а харківську машину Т-84 "Оплот" ми будемо закуповувати в наступному році", - зазначив Мельник.

Нагадаємо, "Укроборонпром" пообіцяв збільшити виробництво танків "Оплот" в 24 рази - від 5 до 120 на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram