ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва використала німецький кредит на ремонт дитсадків

Визначено 29 дитсадків, де планується відновити 75 додаткових груп

Влада Києва використала німецький кредит на ремонт дитсадків

З наступного місяця починають роботу 15 додаткових груп у перших чотирьох дитсадках, де провели ремонтні роботи за рахунок німецького уряду.

Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час інспекції ремонту в одному зі столичних дитсадків.

За її словами, брак дитячих садків у столиці - одна з найгостріших проблем міста. Тому 4,5 млн євро, які виділив Києву уряд Німеччини для розвитку соціальної інфраструктури міста, було вирішено направити на дитсадки. Зокрема, планується відремонтувати приміщення, які використовували не за цільовим призначенням і здавали в оренду.

Так, на конкурсній основі було визначено 29 дитсадків, де протягом двох років планується відновити 75 додаткових груп.

"У перших пілотних чотирьох дитсадках у Подільському, Дарницькому та Деснянському районах вже майже завершено ремонтні роботи. Сподіваємося, що всі 15 додаткових груп, які розраховані на 375 дітей, запрацюють уже з наступного місяця", - додала Старостенко.

Вона підкреслила, що всі ремонтні роботи проводяться за рахунок німецького уряду і контролюються як німецькою стороною, так і міською владою.

Нагадаємо, за даними КМДА, близько 90 київських дитсадків не використовують за цільовим призначенням. На відновлення роботи одного дитсадка в середньому йде від 10 до 12 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram