ГоловнаСуспільствоЖиття

У Трускавці директор відділення банку вкрала у вкладників 14 млн гривень

Директор укладала фіктивні договори про депозити, а готівку - привласнювала

У Трускавці директор відділення банку вкрала у вкладників 14 млн гривень
Фото: kerch.fm

Прокуратура Львівської області проводить досудове розслідування стосовно директора Трускавецького відділення одного з банків, яка, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділа коштами громадян і банку в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури.

Як з'ясувалося, директор банку, залучаючи гроші клієнтів на депозитні рахунки, укладала фіктивні депозитні договори, а отримані готівкові привласнювала. Наразі встановлено вже понад 30 постраждалих, яким заподіяно загалом понад 14 млн грн збитків.

Відкрито кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

На вимогу прокуратури підозрювану помістили під варту рішенням суду. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, минулого року повідомлялося про працівника банку в Києві, який за шість років шахрайським способом привласнив собі 38 млн грн. Підозрюваний заробляв гроші, переказуючи гроші нібито від імені клієнтів банків на рахунки підставних осіб. За кожну таку угоду його "партнери" отримували по 500 гривень, а сам організатор схеми - решту грошей, переведених на ці рахунки.

Цього року стало відомо, що службові особи одного з комерційних банків замість виконання платіжних доручень за поставку озброєння і військової техніки для потреб ЗСУ привласнили кошти держпідприємства на суму понад 440 тис. доларів і 130 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram