ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримським школярам рекомендували не святкувати Хеллоуїн

На думку окупаційної влади, атрибути свята "суперечать патріотизму і духовності"

Кримським школярам рекомендували не святкувати Хеллоуїн
Архивное фото. Во время празднования Хэллоуина в Санкт-Петербурге
Фото: EPA/UPG

"Міністерство освіти" окупованого Криму направило у всі освітні організації півострова лист із рекомендацією утриматися від святкування Дня всіх святих - Хеллоуїна.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

"Атрибути свята Хеллоуїн: костюми повсталих з могил мерців, маски й образи зла, кондитерські вироби у вигляді кісток, черепів тощо суперечать формуванню і закріпленню у змісті освіти таких цінностей як патріотизм, духовність, моральність, повага до історії та культури народів Криму й Російської Федерації, відповідальність, толерантність, міжкультурний діалог", - йдеться в листі.

Про неприйняття цього свята вже заявив "глава" Криму Сергій Аксьонов, який рекомендував профільному міністерству заборонити школам святкувати Хеллоуїн.

Нагадаємо, школярам у російському місті Архангельськ заборонили святкувати Хеллоуїн через те, що він "негативно впливає на незміцнілі уми".

Хеллоуїн - це стародавнє кельтське свято напередодні Дня всіх святих. У ХХ столітті він перетворився на своєрідний карнавал, насамперед у США і Канаді. 31 жовтня діти надягають костюми нечистої сили, ходять по домівках, символічно "лякають" господарів і отримують солодощі. В останні десятиліття його святкування поширилося на Європу і пострадянський простір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram