ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив підозрюваного в побитті активістів Автомайдану екс-беркутівця Цінарідзе

У Цінарідзе є довідка учасника бойових дій.

Печерський районний суд м.Києва призначив особисте зобов'язання як запобіжний захід для екс-беркутівця Сергія Цінарідзе, якого підозрюють в побитті активістів Автомайдану в Кріпосному провулку і на вулиці Щорса в січні 2014 року.

Фото: Тарас Спивак

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій. 

Суд також зобов'язав Цінарідзе носити електронний браслет і заборонив йому спілкуватися з підозрюваними і товаришами по службі.

За словами адвоката Євгенії Закревської, всі півтора року Цінарідзе продовжував працювати в міліції - вчора його усунули від роботи рішенням суду.

Цінарідзе інкримінують злочини, вчинені спільно з іншими правоохоронцями. Тому прокурор попросив суддю заборонити підозрюваному спілкуватися з потерпілими та іншими екс-беркутівцями.

Також прокурор попросив призначити як додаткові заходи носіння електронного браслета, оскільки "існує ризик, що підозрюваний у кримінальній справі щодо побиття людей може втекти, а крім того, він умисне приховав своє місце проживання".

Адвокат Цінарідзе як запобіжний захід запропонував особисте зобов\'язання. Він вказував на те, що Цінарідзе сімейна людина і має довідку учасника бойових дій.

Також адвокат Цінарідзе вимагав відводу слідчого і прокурора, оскільки ті нібито чинили психологічний тиск на Цінарідзе. Крім того, він звинуватив слідчих у тому, що сьогодні за годину до суду вони з'явилися до нього додому і допитували його дружину.

Слідчий Бабенко у відповідь на це продемонстрував протокол допиту і сказав, що допит розпочали тільки після того, як із запізненням приїхав адвокат Цінарідзе. Але і в присутності адвоката екс-беркутівець, за словами слідчого, постійно відмовлявся відповідати на питання, посилаючись на 63-ту статтю Конституції.

Що ж стосується сьогоднішнього епізоду, Бабенко повідомив, що до Цінарідзе приходив слідчий Чещевій, щоб перевірити, чи живе той за вказаною адресою. І переконався в тому, що Цінарідзе з дружиною живе там, а не за місцем своєї реєстрації. Це було потрібно для того, щоб визначити, за якою адресою буде перебувати під домашнім арештом підозрюваний.

Фото: Тарас Спивак

Суд відмовив захисту Цінарідзе у відводі слідчого і прокурора.

Суддя також зачитав протоколи допитів побитих автомайданівців і результати судмедекспертиз, які вказують на те, що Цінарідзе безпосередньо брав участь у побитті.

Сьогодні Печерський суд також продовжив домашній арешт для іншого екс-беркутівця, підозрюваного в побитті активістів Автомайдану - Михайла Добровольського.

Крім Цінарідзе, за різними майданівськими справами під слідством перебувають близько двох десятків співробітників колишнього "Беркута". Докладніше про це читайте в інтерв'ю адвоката сімей Небесної сотні Євгенії Закревської: "Майже всі загиблі на Інститутській були вбиті пострілами із сектора спецроти “Беркута”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram