ГоловнаСуспільствоЖиття

У Державіаслужби немає підстав для заборони польотів у Шарм-ель-Шейх

У Мінінфраструктури прояснили ситуацію з польотами в Єгипет

У Державіаслужби немає підстав для заборони польотів у Шарм-ель-Шейх
Фото: easyjet.com

Державна авіаційна служба, як ключовий регулятор авіаційного сполучення в Україні, не має офіційно підтверджених підстав обмежувати польоти українських авіакомпаній до Єгипту і особливо в Шарм-ель-Шейх.

Про це йдеться в коментарі Міністерства інфраструктури, передає УНІАН.

"Міністерство інфраструктури не уповноважене ухвалювати рішення про обмеження польотів, це робить Державіаслужба. І вона на даний момент не має підстав обмежувати польоти в Шарм-ель-Шейх. Це означає, що до Державіаслужби не надходило офіційних документів, що дозволяють зробити висновок про необхідність введення обмежень", - йдеться в повідомленні.

Раніше Державіаслужба заборонила авіаперевізникам планувати польоти над Синаєм через аеронавігаційну точку PASOS (Кіпрський РПІ). Для виконання польотів рекомендували використовувати аеронавігаційні точки LAKTO та/або RASDA

Нагадаємо, літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", що здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня над Синайським півостровом. Всі 224 пасажири і члени екіпажу, що були на борту, загинули. Серед загиблих - четверо українців. Розслідування причин катастрофи триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram